زائران برای رسیدن به کربلا از داخل ایران باید از یکی از روشهای هوایی، ریلی و زمینی اقدام نمایند که اصولا خطوط زمینی (اتوبوس، مینی بوس و سواری) متقاضیان بیشتری دارند یکی از دلایل افزایش ترددهای زمینی نسبت به ریلی و هوایی، پتانسیل بالای ناوگان های عمومی در کشور است و همچنین قیمت بلیط اتوبوس که در حال حاضر به مراتب از قیمت قطار و هواپیما بسیار کمتر می باشد که خود عامل مهمی در انتخاب تردد اتوبوسی توسط زائران می باشد. برای ورود زمینی زائران ایرانی به خاک عراق مرزهایی وجود دارد که این مرزها در ایام اربعین میزبان زائران بیشماری از کشورمان هستند. در زیر موقعیت مرزهای رسمی عراق (مهران، شلمچه، چذابه) برای سفر زمینی به کربلا مشخص شدهاند.
مرز مهران
مرز مهران از جمله مرزهای پرطرفدار و پرترافیک برای سفر به کربلا میباشد. زائرینی که از این مرز وارد عراق میشوند در ابتدا از منطقه زرباطیه وارد شهر کوچک بدره و سپس شهر کوت میشوند و پس از عبور از شهرهای نعمانیه، شوملی، دیوانیه و شامیه وارد شهر نجف خواهند شد، طول این مسیر از پاسگاه مرزی زرباطیه تا سیطره ورودی نجف 302 کیلومتر است.
محور کربلا – مهران
زائرین در برگشت از کربلا به مهران از شهرهای حله، شوملی، نعمانیه، کوت و بدره عبور میکنند، طول این مسیر 279 کیلومتر میباشد.
ترافیک مرز مهران
مرز مهران به دلیل اینکه نسبت به مرز شلمچه و چذابه از لحاظ پتانسیل ظرفیت بالاتری دارد و همچنین به دلیل کم بودن مسافت این مرز تا کربلا و نجف، در بین زائران بسیار پرطرفدار است. با توجه به تصویری که در ادامه آمده است برای رسیدن به این مرز باید از شهر مهران گذشت و قبل از آن دو مسیر اصلی صالح آباد تا مهران و دهلران تا مهران وجود دارد که خطوط قرمز رنگ نشاندهنده ی ترافیک این مسیرها در روزهای پایانی مانده به اربعین است.
مرز چذابه
مرز چذابه در 17 کیلومتری شمال غربی شهر بستان در استان خوزستانقرار دارد. زائران از طریق اهواز پس از عبور از منطقه سوسنگرد به چذابه ، شیب و مشرح، وارد شهر العماره، سپس شهر فجر و منطقه عفک، دیوانیه، شافعیه، شامیه و پس از بازرسی ابوصخیر وارد شهر نجف می شوند. همچنین تنگه چذابه بین تپه های رملی و هورالهویزه و بر سر مسیر مرزی فکه –بستان قرار دارد و در کنار مرز ایران و عراق واقع شده است
ترافیک مرز چذابه
زائرینی که از این مرز وارد عراق میشوند پس از عبور از شهرک مشرح وارد شهر العماره میشوند. مسیر دسترسی این منطقه آسفالته بوده و در حال تعریض و بهسازی است. زائرین پس از شهر بزرگ العماره از شهرهای فجر و عفک و دیوانیه عبور میکنند و وارد منطقه شافعیه، شامیه و بعد وارد شهر مقدس نجف اشرف میشوند. طول این مسیر 385 کیلومتر است.
مرز شلمچه
بسیاری از زائرین ساکن شهرهای غربی و جنوبی، این مرز را برای سفر خود انتخاب میکنند. زائرینی که از مرز شلمچه وارد عراق میشوند پس از عبور از منطقه شلمچه و تنومه وارد شهر بصره شده و از طریق بزرگراه بصره- بغداد تا سه راه بطحاء و سپس شهر دیوانیه میروند و پس از عبور از شهرهای شامیه و شافعیه به شهر نجف میرسند. طول مسیر از شلمچه تا نجف 460 کیلومتر است.
ترافیک مرز شلمچه
در سال های اخیر و با توجه به جدول تقسیم بندی مرزها مرز شلمچه و چذابه میزبان استانهای بزرگی همچون استان اصفهان، فارس و خراسان رضوی می باشد. تصویری که در ادامه آمده است مربوط به روزهای پایانی مانده تا اربعین حسینی (ع) در سال 96 می باشد مسیر اهواز تا مرز شلمچه که در محدوده ترافیکی سنگینی ست با خطوط قرمز مشخص شده است.